رئيس قوه قضائيه گفت: توقع اين است كه تمام نامزدهاي تاييد صلاحيت شده و حتي عزيزاني كه صلاحيت‌ آنها احراز نشده است، رفتار انتخاباتي را در چارچوب مردمسالاري اسلامي و اخلاق‌مدارانه رعايت كنند.

به گزارش مشرق، آيت‌الله آملي‌لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با تبريك ميلاد مسعود حضرت مولي الموحدين امير‌المومنين علي ابن ابي‌طالب (ع) و با قدرداني از زحمات شوراي محترم نگهبان در فرآيند احراز صلاحيت كانديداهاي رياست جمهوري؛ اعلام اسامي كانديداهاي احراز صلاحيت‌شده را گام مهم ديگري در نزديك شدن به تحقق حماسه سياسي توصيف كرد و گفت:‌ همانگونه كه بارها اعلام و در قانون نيز پيش‌بيني شده است، شوراي محترم نگهبان در اين زمينه فصل‌الخطاب است و تمام كانديداها بايد با تأسي به قانون نسبت به اعلام نتيجه بررسي صلاحيت‌ها از سوي مرجع قانوني آن، يعني شوراي نگهبان تمكين كنند.

 
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اين‌كه در تمام نظام‌هاي سياسي دنيا مكانيزم‌هايي براي احراز صلاحيت‌ها و توانايي‌ كانديداهاي رياست جمهوري وجود دارد، افزود: وظيفه و مسئوليت مراجع احراز صلاحيت كانديداهاي رياست جمهوري، شبيه كار قضات است و حتي اگر طرفين نسبت به راي قاضي نارضايتي داشته باشند، طبق قانون بايد قواعد رفتاري حكومت و نظام قضايي را رعايت كنند و تسليم راي باشند.

آيت‌الله آملي‌لاريجاني با ابراز اطمينان نسبت به اين‌كه شوراي نگهبان با رعايت تمام جوانب، تلاش و سعي خود را در حد كمال و در چارچوب مصالح عالي نظام براي تشخيص و احراز صلاحيت نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري انجام داده است، اظهار كرد: توقع اين است كه تمام نامزدهاي تاييد صلاحيت شده و حتي عزيزاني كه صلاحيت‌ آنها احراز نشده است، رفتار انتخاباتي را در چارچوب مردمسالاري اسلامي و اخلاق‌مدارانه رعايت كنند.

رئيس دستگاه قضا از مهم‌ترين ويژگي‌هاي انتخابات در نظام جمهوري اسلامي ايران را اخلاق‌مداري در چارچوب موازين اسلامي توصيف و آن را وجه تمايز مردمسالاري ديني با دموكراسي غربي اعلام كرد و گفت: از مهم‌ترين شاخص‌هاي رفتار اخلاق‌مدارانه در رقابت‌هاي انتخاباتي، تبيين و معرفي خصوصيات و توانمندي‌ها و برنامه‌ها از سوي نامزدهاي انتخاباتي بدون تخريب ديگران است.

آيت‌الله آملي‌لاريجاني افزود: البته نقد سازنده و اخلاقي و تبيين نارسايي‌هاي ديگران مشكلي ندارد اما اين موضوع با تخريب و اتهام‌زني متفاوت است.
 
رئيس دستگاه قضا يكي ديگر از تجلي‌هاي رفتار انتخاباتي دين‌مدارانه را پرهيز از اسراف در تبليغات برشمرد و تاكيد كرد: هزينه‌هاي كلان انتخاباتي خلاف اخلاق انساني و دين‌مداري است و مردم مسلمان ايران نيز برحسب تجربيات فراوان خود براحتي رفتارهاي تبليغاتي نامزدهاي رياست جمهوري را تشخيص مي‌دهند و از افراط‌گرايي در تبليغات روگردان هستند.

آيت‌الله آملي لاريجاني ورود صدا و سيما به حيطه تبليغات انتخاباتي را گام مهمي در پرهيز از اسراف در تبليغات و عرصه بسيار مناسبي براي بيان ديدگاه‌ها و نظريات نامزدها اعلام كرد و گفت: اكنون كه اسامي نامزدهاي انتخاباتي اعلام شده و نامزدهايي از تمام سلايق در انتخابات حضور دارند، هيچ ابزار رسانه‌اي به مانند صدا و سيما نمي‌تواند در معرفي كانديداها و ويژگي‌ها و برنامه‌هاي آنان موثر عمل كند و اميدواريم تمام نامزدهاي تاييد‌ صلاحيت‌ شده از طريق برنامه‌هاي صدا و سيما و مناظره‌هاي تلويزيوني اهداف و برنامه‌هاي خود را عرضه كنند.

رئيس دستگاه افزود: مطمئن هستيم كه ملت عزيز ايران در فضايي آرام و با طمأنينه وارد عرصه انتخابات مي‌شوند و نظام جمهوري اسلامي ايران از اين پيچ تاريخي مهم به خوبي عبور خواهد كرد.

آيت‌الله آملي لاريجاني در ادامه با اشاره به وضعيت كشور سوريه، مقاومت ارتش و ملت سوريه در برابر توطئه‌هاي خارجي و تروريست‌ها را موجب سردرگمي و حيرت كشورهاي غربي و عربي دانست و گفت:‌ جمهوري اسلامي ايران از تمام روشهاي مردمسالارانه در انتخابات آتي سوريه حمايت مي‌كند اما براي رسيدن به آن مرحله بايد نظم و قواعد منطقي حاكم و رعايت شود تا موجب به هم ريختن نظم و امنيت سياسي و ناآرامي در ميان مردم سوريه نشود.

رئيس قوه قضاييه با تاكيد بر اين‌كه برخي كشورهاي عربي و غربي از بدترين روش‌هاي ضد بشري عليه مردم خود استفاده مي‌كنند و در عين حال مدعي حمايت از مردم سوريه هستند، افزود: اميدواريم با عنايات الهي مقاومت مردم سوريه به نتيجه برسد و مردم اين كشور به نحو احسن طعم امنيت و آرامش را بچشند.

در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي بحث و بررسي پيش‌نويس طرح دادرسي الكترونيكي و آيين دادرسي جرايم رايانه‌اي ادامه يافت. همچنين رئيس ديوان عدالت اداري نيز گزارشي از عملكرد اين ديوان ارائه كرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس